Alla böcker

Alla böcker2022-12-14T10:02:27+00:00

Bli sockersmart

Det finns en omfattande forskning om socker. En lång rad böcker, artiklar och rapporter talar sitt tydliga språk. Socker finns där man minst anar det. Socker är en tillsats som livsmedelsindustrin gillar att använda. Det är billigt, det gör livsmedel mera hållbara och många gillar den söta smaken.Samtidigt är tillsatt socker en bidragande orsak till den ohälsa som finns globalt. Skulle en varningstext på matvaror med tillsatt socker – som vi har på cigarettpaketen – eller en sockerskatt få oss att ändra på våra vanor? Förmodligen inte. Viljan och förmågan att göra en förändring måste komma ifrån oss själva efter ett eget beslut och inte att någon annan bestämmer över vad vi ska äta eller dricka.”Bli sockersmart” ger dig kunskap om socker och checklistor för att kartlägga hur mycket socker du äter. Boken ökar din sockermedvetenhet och ger dig knepen för att minska det tillsatta sockret i din mat. Du får också lära dig att tolka den mest spännande texten som finns på en förpackning med mat: Ingrediensförteckningen och näringsvärdet per 100 gram!

Bli sockersmart - Maj Östberg Rundquist

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus
Köp boken på Vulkan Media
Vid beställning av 2 eller flera ex kostar boken 125 kr/st (plus frakt).

Beställ böcker här

Honey & Zacharias

Honey och Zacharias lär känna Sockerdetektiven är skriven som en saga för att alla – både barn och vuxna – på ett enkelt sätt ska kunna ta del av innehållet. Boken används bl a som läromedel i samband med tematerminer i skolor, ”Skippa sockret i skolan”.

Den som följer de råd som finns i boken får enkla knep för att hitta det dolda sockret och kunskap för att kunna navigera säkert i mataffären i fortsättningen.

Honey Zacharias lär känna Sockerdetektiven - Maj Östberg Rundquist

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus

Sockerdetektiven

Bli en sockerdetektiv, du också! Den som har koll på sockret och utesluter matvaror med tillsatt socker går fri från de värsta matfällorna. Praktiskt, eller hur? Den här boken handlar om de olika typer av socker som vi äter mer och mer av i vårt dagliga liv. Ibland äter vi socker medvetet, som när vi lägger sockerbitar i kaffet, och ibland dricker vi socker i form av läsk och saft. Men socker finns till allra största delen i väldigt många matvaror som vi äter utan att reflektera speciellt mycket över sockerinnehållet. Socker och andra raffinerade kolhydrater bidrar till många av nutidens s.k. livsstilssjukdomar. Så länge sockrade produkter efterfrågas av oss konsumenter kommer livsmedelsindustrin fortsätta att tillverka och sälja dem. Genom att bli en medveten konsument går det att på sikt minska sin sockerkonsumtion och bara använda socker som en avsiktlig men sällsynt krydda. Det som kan vara lite komplicerat i sammanhanget är att socker inte alltid heter socker. Men den som lär sig de sockernamn som beskrivs i Sockerdetektiven har kommit en bra bit på väg! Sockerdetektiven går igenom vad man som konsument ska tänka på när det gäller olika matvaror. Sockerdetektiven tipsar också om bra matvaror och varnar för produkter med ett högt innehåll av socker. Maj Östberg Rundquist är licensierad kostrådgivare och hälsopedagog, och har som måtto att det ska vara enkelt och roligt att leva sunt.

Sockerdetektiven - Maj Östberg Rundquist

Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus