Bröd och bröd

Bröd och bröd

2023-03-10T08:05:20+00:00

Det kan vara stor skillnad på bröd och bröd som vid en snabb överblick ser helt identiska ut. Vi har lärt oss att nyttigt bröd ska vara mörkt, innehålla råg och helst vara bakat med surdeg.

Två nästan identiska bröd kan skilja sig mycket om man vänder på förpackningen och studerar innehållet. Båda innehåller fullkorn av råg och andra sädeskorn, båda är bakade med  surdeg.

Bröd 1 innehåller nästan tre gånger så mycket socker som Bröd 2. Om man i stället väljer knäckebröd så innehåller det en bråkdel av socker! När det gäller mjuka bröd kan man behöva vara en sockerdetektiv och läsa näringsvärdetabellen noga, medan det är mindre risk att köpa socker om man väljer knäckebröd.

Det finns många knep för hur man kan minska sockret och navigera säkert i mataffären – läs mer i boken “Bli sockersmart!”. Nu till specialpris!