Bus eller godis på Halloween!

Bus eller godis på Halloween!

2018-11-08T13:13:52+00:00

Halloween-spökena vill mutas med godis – annars kan man råka ut för deras bus!

Nu närmar vi oss en riktigt söt helg igen! Halloween-firandet växer och även i Sverige firar vi med godis och sötsaker. Under Halloween-helgen ökar godiskonsumtionen med 11 % jämfört med en vanlig helg.

Butikerna svämmar över av döskallar i plast som är fyllda med godis, det finns kloakslamkarameller, benklubbor och snorkråkor av gelé. Det finns allehanda billigt sockergodis som man måste passera för att komma in i butiken. Placerat där med “omtanke” så att vi inte ska glömma att köpa godis till spökena som kommer och knackar på dörren …

Dadlar, madlar och clementiner

I år kommer “mina” spöken att få små påsar med dadlar, mandlar, valnötter och clementiner (små pumpor) som jag lägger i en korg på trappan. Där gör jag också ett trevligt arrangemang med lyktor och värmeljus. Hoppas att spökena uppskattar det och inte busar!

Annars kan det vara ett trevligt pyssel att göra eget Halloween-godis eller Halloween-mat. Sök på nätet efter recept! Där finns ägghalvor med spindlar av oliver, bananspöken med russinögon, grillade korvmumier = wienerkorv lindad med smördeg och äppelmonster av äppelskivor med jordgubbstungor och solrosfrötänder. Det kan ju bli hur kul som helst att inte äta så mycket socker av slentrian.

Bli sockersmart! Läs boken Bli sockersmart!