Om Maj Östberg Rundquist

Om Maj Östberg Rundquist2022-10-16T19:16:01+00:00

Maj Östberg RundquistJag är fil kand i måltidsekologi och kostrådgivare med stort intresse och kompetens inom ämnet mat och dess inverkan på hälsan och miljön. Jag är en av delägarna i Pro+Fit Health AB – se länk till höger.

När jag föreläser och utbildar grupper och individer försöker jag göra det på ett verklighetsnära och ”användarvänligt” sätt där deltagarna får verktyg som hjälper dem att själva gå vidare.

Jag vill inspirera till att ju mer vi lär oss om hur maten vi väljer att äta påverkar hälsa och omgivning, desto lättare blir det att välja bra mat framför mat med tveksamma ingredienser, lågt näringsinnehåll, stor påverkan på miljön.

Jag gillar att skriva och har man en gång börjat blir det lätt fler böcker.  Först ut var boken ”Sockerdetektiven – hittar vägen till bättre mat” (2008). När jag arbetar med skolbarn använder jag min saga om ”Honey och Zacharias”, som också finns som e-bok. ”Bli sockersmart”, är en uppföljare till ”Sockerdetektiven”, som är utgiven i januari 2018.

Jag har också kompetens inom området tobaksavvänjning och leder kurser för medarbetare som önskar bli rök- eller snusfria.

Sagt om mig

”Tack för att du är en så inspirerande människa!”
Helene Reduthe

”Tack för i dag du är bäst i mina ögon!”
Magnus Järnefors

”Tack för din trevliga och kunniga studiegruppsledning”.
Anders Lindmark

Hej Maj, ville bara tacka för en riktigt trevlig förmiddag i en underbar inramning av härlig natur och strålande vårsol. Och du hade fin kursledarstil som gillade att undervisa på ett otvunget sätt. Jättebra! Tack!
Mats Hansson

“Gillade din föreläsning mycket, det var lätt att ta budskapet till sig och börja vilja sig själv väl. Inte för hårda pekpinnar, mer upplysning. Du förmedlade också glädje och framtidstro. Det här kan vi göra något åt – eller hur?”
Birgitta, sockerråtta sen barnsben

Exempel på referensuppdrag kan du få, kontakta mig gärna.